Головна - Новини - Лише третина харківських школярів зможе навчатися в метро

Лише третина харківських школярів зможе навчатися в метро

Час прочитання: 1 хв

Очільник Мінстратегпрому Олександр Камишін під час візиту до Харкова оцінив готовність укриттів у місті та розповів, скільки учнів та учениць харківських шкіл і вишів зможуть взятися  до навчання у вересні.

«Люк» ділиться подробицями цього візиту.

Що відбулося?

Минулого тижня Харків відвідав Олександр Камишін, міністр із питань стратегічних галузей промисловості України. Він обговорив облаштування укриттів у місті з головою Харківської обласної військової адміністрації Олегом Синєгубовим та міським головою Харкова Ігорем Тереховим. За його словами, ситуація складна:

«Загальний фонд захисних споруд по місту — 3119. Місцева влада доповідає про проведену роботу з очищення підвальних приміщень від сміття та відновлення освітлення. Проте стан більшості укриттів залишається незадовільним», — розповів Камишін у своєму Telegram-каналі.

Міністр Олександр Камишін (праворуч) з керівником області Олегом Синєгубовим
Міністр Олександр Камишін (праворуч) з керівником області Олегом Синєгубовим

Чому навчання перенесуть до метро?

Міністр додав, що зараз в області близько 800 захисних споруд із 1120 готові повністю або частково. Проте навчатися офлайн держава дозволить лише за наявності у закладах освіти укриттів, які відповідають усім державно-будівельним нормам. З цим пов’язана і необхідність перенести частину уроків у метрополітен.

«Садочки в Харкові працювати не будуть. Біля 30% школярів — в першу чергу молодша школа — навчатимуться в метро. П’ять вищих і три профтех навчальні заклади задекларували готовність починати офлайн освіту. Рішення важкі, але зрозумілі. Єдиний спосіб забезпечити дітям можливість безпечно навчатись», — підсумував Камишін.

Також на зустрічі керівники міста та області обговорили з міністром можливе використання 14 тимчасових бетонних укриттів, встановлених у Харкові на зупинках міського транспорту.

Антон Алохінссон, фото — Telegram-канал Олександра Камишіна, обкладинка — Катерина Дрозд


Читайте також:

«Люк» — це незалежне онлайн-медіа, яке знайомить харківців із культурою нового часу, висвітлює міські процеси та проблеми, стимулює до змін у місті та суспільстві, збирає на одному майданчику ком’юніті змінотворців та активних людей.

Якщо ви хочете підтримати «Люк» та виготовлення якісного медіа-контенту, ви можете оформити щомісячну підписку на Buy me a coffee або закинути донат разово будь-якою зручною для вас сумою

ПІДТРИМАТИ ЛЮК

Поділитись в соц мережах
Підтримати люк