Головна - Новини - Тацій не проходить. Харківська влада відклала перейменування вулиць ще на місяць

Тацій не проходить. Харківська влада відклала перейменування вулиць ще на місяць

Час прочитання: < 1 хв

В березні Харківська міська рада оголосила онлайн-голосування щодо перейменування чотирьох вулиць та одного скверу. Воно мало закінчитися 28 квітня, але щось пішло не так. Голосування продовжили ще на місяць.

«Люк» розповідає, чому так вийшло.

Громадські слухання щодо присвоєння харківським топонімам нових назв на честь героїв України стартували ще 27 березня. Вони проходили у формі онлайн-голосування і стосувалися назв чотирьох вулиць та одного скверу.

Одне з перейменувань — вул. Студентської на вул. Василя Тація — викликало обурення серед громадськості через неоднозначність постаті колишнього ректора Національної юридичної академії імені Ярослава Мудрого (НЮАУ). Він був членом ЦК КПРС і мав зв’язки з «Партією регіонів». 

Судячи з результатів голосування, саме це перейменування привернуло найбільше уваги харків’ян. Станом на 1 травня у відповідному голосуванні взяли участь майже 19 тисяч користувачів, за присвоєння нової назви вулиці Студентській — 42%, проти — 58%.

Перейменування вулиці на честь одіозного ректора не підтримують 58% харків’ян

Голосування щодо нових назв мало закінчитися 28 квітня, але міська влада продовжила його ще на місяць — до 28 травня. Жодних офіційних коментарів щодо причини перенесення термінів не було.

Долучитися до обговорення міської топоніміки можна за посиланням. Також харків’яни можуть подати свої пропозиції щодо перейменування електронною поштою або за телефоном: +380577607369. Строк подання пропозицій — до 28 травня включно.

Антон Алохінссон, обкладинка — Катерина Переверзева


Читайте також:

«Люк» — це незалежне онлайн-медіа, яке знайомить харківців із культурою нового часу, висвітлює міські процеси та проблеми, стимулює до змін у місті та суспільстві, збирає на одному майданчику ком’юніті змінотворців та активних людей.

Якщо ви хочете підтримати «Люк» та виготовлення якісного медіа-контенту, ви можете оформити щомісячну підписку на Buy me a coffee або закинути донат разово будь-якою зручною для вас сумою

ПІДТРИМАТИ ЛЮК

Поділитись в соц мережах
Підтримати люк