Головна - Новини - У Харкові хочуть побудувати підземне містечко

У Харкові хочуть побудувати підземне містечко

Час прочитання: 1 хв

Комунальна установа «Харківська інвестиційна агенція» презентувала закордонним донорам проєкт підземного містечка у Харкові.

«Люк» розповідає детальніше.

Що відомо про проєкт?

Установа презентувала проєкт 21 травня на бізнес-форумі у Люксембурзі. За словами директорки агенції Тетяни Столяренко, містечко поєднуватиме у собі безпечний громадський простір із закладами освіти та медицини, торговельними площами та житловим фондом.

Площа забудови сягатиме 36 тисяч квадратних метрів, а вхід до неї буде одразу з підземної станції метро, тому комплекс буде цілком безпечним. На поверхні буде розбита паркова зона. Проєкт розробила група харківських архітекторів.

«Ми його [проєкт, — «Люк»] ще будемо вдосконалювати, звичайно, але в нинішніх реаліях ми повинні, не дивлячись ні на що, робити так, щоб життя у нашому місті було безпечним, інклюзивним, екологічним і комфортним», — наголосила вона.

pidz

Читайте також:


Що там з підземними школами у Харкові?

У липні 2023 року харківський міський голова Ігор Терехов запропонував перенести навчання першокласників у метрополітен. За його словами, це дозволило б їм соціалізуватися та «поставити руку» при письмі, попри деякі незручності.

У жовтні того ж року на одній із пресконференцій міський голова заявив про наміри побудувати підземні школи у декількох районах Харкова. Завершити роботи планували у січні 2024 року, однак змогли зробити це у квітні цього року. Перша школа обійшлася бюджету у майже 60 мільйонів гривень. 

Навчальний процес у ній почався 13 травня, а до вересня міська влада обіцяє створити ще 3-4 таких заклади.

Текст і обкладинка — Антон Малиновський

«Люк» — це незалежне онлайн-медіа, яке знайомить харківців із культурою нового часу, висвітлює міські процеси та проблеми, стимулює до змін у місті та суспільстві, збирає на одному майданчику ком’юніті змінотворців та активних людей.

Якщо ви хочете підтримати «Люк» та виготовлення якісного медіа-контенту, ви можете оформити щомісячну підписку на Buy me a coffee або закинути донат разово будь-якою зручною для вас сумою.

ПІДТРИМАТИ ЛЮК

Поділитись в соц мережах
Підтримати люк