Головна » У Харкові Кіпіані поговорить зі Шкандрієм про способи протистояння Росії

У Харкові Кіпіані поговорить зі Шкандрієм про способи протистояння Росії

Час прочитання: < 1 хв

У Харкові відбудеться чергова зустріч в межах циклу «Як подолати Росію: спитай в історика». На цей раз історик та військовослужбовець Вахтанг Кіпіані поговорить з канадським літературознавцем українського походження Мирославом Шкандрієм.

«Люк» розповідає детальніше.

Що відомо про подію?

Під час зустрічі Кіпіані та Шкандрій поговорять про те, як Україна впливає на деколонізаційний процес, як захід бачить новітню історію України, зокрема про зміни в академічних закладах і те, які виклики поставали у тому, як представляти Україну західному читачеві.

Мирослав Шкандрій — канадський літературознавець українського походження, автор книжок «В обіймах імперії», «Модерністи, марксисти і нація. Українська літературна дискусія 1920-х років» тощо. Досліджує українську літературу й мистецтво, творчість письменників єврейського походження в Україні, боротьбу українців з російським імперіалізмом. 

Він народився в Англії, закінчив там Кембриджський університет, потім переїхав до Канади, де продовжив навчання та зайнявся науковими студіями. Очолював відділення германістики та славістики Манітобського університету у Вінніпегу, нині читає кілька курсів у Колумбійському університеті у Нью-Йорку.

Зазначимо, що цикл історичних лекцій «Як подолати Росію: спитай історика» започаткував Вахтанг Кіпіані, історик, автор історичних книжок і військовослужбовець 13-ї бригади оперативного призначення Національної гвардії України «Хартія».

Кіпіані

Читайте також:


Як потрапити на розмову?

Подія відбудеться 15 жовтня, початок о 18:00. 

Місце проведення повідомлять після реєстрації за посиланням.

Текст і обкладинка — Антон Малиновський

Поділитись в соц мережах
Підтримати люк