Головна - Новини - Виставка пам’яті Максима Кривцова відкриється у Харкові

Виставка пам’яті Максима Кривцова відкриється у Харкові

Час прочитання: 2 хв

У Харкові 10 квітня відкриється виставка загиблого військового та поета Максима «Далі» Кривцова «Я поверну собі своє життя, обіцяю». Там можна буде побачити його фотографії та почути написані ним вірші.

«Люк» розповідає детальніше.

Що це за виставка?

Виставка складатиметься з 24 фоторобіт Максима Кривцова і буде доповнена його поезіями. Кураторка Дар’я Криж розповідає, що поет планував виставку ще у грудні 2023 року, однак, так і не дожив до її втілення.

«За місяць до загибелі Максима, ми спілкувались з ним, обговорюючи формат виставки, експозиційні рішення, разом міркували над тим, як зробити цю фотовиставку об’ємною, нетривіальною, Максим ділився своїм баченням. На жаль, ми не встигли зробити відкриття його першої виставки за життя, — ділиться Дар’я Криж. 

І хоч Росія забрала його життя, але Максим “Далі” Кривцов мав в собі те, що неможливо вбити. Рукописи й світлини, відскановані знімки, переписані руками й опубліковані в соцмережах, перечитані уважними очима вірші на сторінках книги. Весь цей доробок промовляє — “Я поверну собі своє життя”».

Усі роботи, а також листівки з ілюстраціями українських художників і художниць можна буде придбати. Виручені з продажу робіт кошти підуть на збереження пам’яті про Максима Кривцова.


Читайте також:


Як потрапити на виставку?

Виставка відкриється 10 квітня о 18:00 у приміщенні Art Area ДК (вул. Чернишевська, 13). 

Триватиме експозиція до 24 квітня. 

Вхід вільний.

UPD 23/04/2024: На сторінці Art Area ДК повідомили, що виставка «Я поверну собі своє життя, обіцяю» продовжена до 29 квітня.

Хто такий Максим Кривцов?

Максим Кривцов — український поет та військовий. Був учасником Революції Гідності, з 2014 року захищав Україну в лавах ЗСУ, потім працював у Центрі реабілітації та реадаптації учасників АТО та ООС і у Veteran Hub. Після початку повномасштабного вторгнення в 2022 році повернувся на фронт.

Загинув 7 січня 2024 року. Після його смерті видавництво «Наш Формат» випустило другий наклад збірки Максима «Вірші з бійниці». 

Текст і обкладинка — Антон Малиновський

Поділитись в соц мережах
Підтримати люк