Головна - Новини - У Харкові відбудеться зустріч із поеткою Наталкою Маринчак

У Харкові відбудеться зустріч із поеткою Наталкою Маринчак

Час прочитання: 2 хв

20 березня у Харкові пройде зустріч із поеткою Наталкою Маринчак, де вона презентує свою програму «Сугестія: ВІДЧАЄСПИННЕ».

«Люк» розповідає детальніше.

Що це за зустріч?

20 березня відбудеться презентація програми Наталки Маринчак «Сугестія: ВІДЧАЄСПИННЕ». Ця програма стала логічним продовженням великого проєкту поетки «Відчаєспинне», що зародився в Харкові у 2022 році.

Програма покликана «дати слухачам можливість побачити, що за темрявою є світло».

«”Сугестія” є поняттям, що перекликається у психології та літературі і може вибудовувати нові сенси. “Сугестія: ВІДЧАЄСПИННЕ” — це поетичні тексти, що мають максимальний ефект психологічної підтримки через обережне використання поезії для найбільш вразливих аудиторій — і цивільних громадян, і воїнів-захисників», — пише Наталка Маринчак.


Читайте також:


Що відомо про проєкт «Відчаєспинне»?

«Відчаєспинне» — це книга поезій Наталки Маринчак, написаних упродовж першого та другого року десятирічної війни, та інклюзивна аудіокнига («Відчаєспинне. Голоси»), записана восени 2023 року в авторському виконанні.

Створювали книгу поезій майже виключно харків’яни: видавцем виступив Олександр Савчук, післямову написав театральний режисер Кирило Лукаш, проілюстрував Костянтин Зоркін.

За словами Наталки, до збірки увійшли здебільшого воєнні вірші: «Я їх називаю “вірші про війну та любов”, а направду, це такий своєрідний зріз усього, що з нами відбувалося, пропущений через моє рефлективне сприйняття».

Маринчак
Наталка Маринчак. Фото — Катерина Переверзева

На назву поетку наштовхнув Віктор Маринчак, її батько та священик Євромайдану. «Він як мій першочитач та один з редакторів знайшов у мене це слово — “відчаєспинне” за аналогом з “кровоспинне” — і сказав: зверни увагу на це. Це дуже важливо: вміти спиняти відчай. Це дає нам надію, що добро перемагає і ми можемо бути певні в цьому», — згадувала Наталка.

Як потрапити на зустріч?

Зустріч «Сугестія: ВІДЧАЄСПИННЕ» відбудеться 20 березня о 18:30 у арт-клубі PINTAGON (вул. Данилевського, 26).

Вхід — донат від 200 гривень на підтримку ЗСУ і харківських митців.

Для бронювання просять написати у WhatsApp або Telegram за номером: +380733089533.

Текст і обкладинка — Антон Малиновський

Поділитись в соц мережах
Підтримати люк