Головна - Новини - «Моє Місто Харків» вдруге проведе пітчинг соціальних проєктів

«Моє Місто Харків» вдруге проведе пітчинг соціальних проєктів

Час прочитання: 2 хв

Краудфандингова платформа  «Моє Місто Харків» проведе вже другий пітчинг соціальних проєктів. Організатори планують дофінансувати шість харківських громадських ініціатив загальною сумою в понад 300 тисяч гривень.

«Люк» розповідає детальніше.

Про що йде мова?

«Моє Місто» — це краудфандингова платформа, що допомагає реалізовувати соціальні ініціативи в окремих громадах України. За два роки роботи у Харкові команда допомогла втілити у життя 35 проєктів, залучивши близько 4,5 мільйона гривень від понад чотирьох тисяч доброчинців.

Цьогоріч «Моє Місто Харків» запустило фонд підтримки соціальних проєктів для того, щоб популяризувати краудфандинг та надати менторську підтримку для реалізації найкращих ідей. На першому пітчингу у липні чотири з семи проєктів отримали дофінансування на загальну суму 180 тисяч гривень. На новий пітчинг, який відбудеться 26 жовтня, організатори залучили вже понад 300 тисяч гривень.

«Для нас дуже важливо в умовах повномасштабного вторгнення бути опорою та підтримкою для волонтерів та організацій, які продовжують допомагати харків’янам, — зазначає у пресрелізі СЕО платформи Сергій Лукачко.

Завдяки системним партнерам “Моє Місто” співфінансує соціальні проєкти в Харкові, таким чином наближаючи їхню реалізацію. Це вже другий наш пітчинг, і ми докладаємо максимум зусиль, щоб фонд соціальних проєктів тільки зростав, а проєктів, які подаються на платформу, ставало більше».

Які проєкти подаються на пітчинг у жовтні?

Головна умова для подачі проєкту на розгляд — його фокус на покращенні якості життя містян. Він також не має бути комерційного, агітаційного, протестного або політичного характеру.

Цього разу на пітчингу беруть участь шість соціальних проєктів з Харкова:

  • Інноваційний простір BURSA від ГО «Платформа урбаністичного розвитку». Проєкт спрямований на створення у Харкові нового місця для проведення культурно-освітніх лекцій та творчості митців. Кошти підуть на ремонт основного приміщення простору.
  • «Відкрий своє серце» від благодійного фонду Freedom to Ukraine. Проєкт допомагає дітям з деокупованих територій позбавитися набутих травм та адаптуватися до мирного життя за допомогою психологічних та мистецьких тренінгів. Кошти підуть на оренду приміщення, обладнання, адміністративні витрати та рекламу.
  • Синкретичний простір від проєкту Wonders. Команда планує створити творчий простір для мультижанрових виставок та інших культурно-мистецьких заходів. Кошти підуть на оренду приміщення, ремонт, обладнання та адміністративні витрати.
  • Search and Rescue від ГО «Троянда на руці». Проєкт передбачає розробку освітнього відеоконтенту та проведення тренінгів і лекцій про правильне реагування та дії громадян під час надзвичайних ситуацій. Кошти забезпечать виробництво роликів та друкованих матеріалів, організацію та проведення заходів, а також адміністративні витрати та рекламу.
  • Постановка «Ходячого замку Хаула» від благодійного фонду «Трохи вогню». Команда проводитиме заняття для дітей, створюватиме костюми та декорації. Кошти допоможуть забезпечити студію матеріалами та оплатити роботу викладача.
  • Гурток малювання клубного типу від благодійного фонду «Харків’яни разом». Фонд організовує безплатні офлайн-заняття для дітей задля розвитку їхніх творчих здібностей та живого спілкування. Кошти підуть на матеріали для занять, послуги викладача та забезпечення комфортних умов для учнів.

Як долучитися до пітчингу?

Розгляд проєктів розпочнеться 26 жовтня о 16:00 у форматі Zoom-конференції. Кожен охочий може долучитися до неї як слухач. Для цього необхідно заповнити форму за посиланням.

Ви також можете підтримати соціальні проєкти Харкова, задонативши будь-яку суму на сайті платформи.

Організатори пітчингу закликають волонтерські та громадські ініціативи реєструвати свої збори за посиланням.

Антон Алохінссон, обкладинка — Катерина Дрозд


Читайте також:

«Люк» — це незалежне онлайн-медіа, яке знайомить харківців із культурою нового часу, висвітлює міські процеси та проблеми, стимулює до змін у місті та суспільстві, збирає на одному майданчику ком’юніті змінотворців та активних людей.

Якщо ви хочете підтримати «Люк» та виготовлення якісного медіа-контенту, ви можете оформити щомісячну підписку на Buy me a coffee або закинути донат разово будь-якою зручною для вас сумою.

ПІДТРИМАТИ ЛЮК

Поділитись в соц мережах
Підтримати люк