Головна - Новини - «Харківзеленбуд» хоче витратити ще 10 мільйонів гривень на охорону парків

«Харківзеленбуд» хоче витратити ще 10 мільйонів гривень на охорону парків

Час прочитання: < 1 хв

Спеціалізоване комунальне підприємство «Харківзеленбуд» оголосило тендер на охорону парків та скверів на суму понад 10 мільйонів гривень. Це вже другі такі торги у цьому році.

«Люк» розповідає детальніше.

Що сталося?

Комунальне підприємство «Харківзеленбуд» оголосило тендер на охорону парків та скверів на суму 10,57 мільйонів гривень. 

Згідно з тендером, йдеться про охорону Саржиного Яру, саду імені Шевченка, парку «Перемога» та скверу «Стрілка».

Спеціалісти Харківського антикорупційного центру (ХАЦ) зазначають, що на початку року КП вже уклало угоду з ТОВ «Всеукраїнська охоронна компанія» на охорону парків та скверів на 2024 рік вартістю 9,81 мільйонів гривень. Одну годину патрулювання охоронцем оцінили в 42 гривні. 

На цей час, за інформацією ХАЦ, попри те, що договір був розрахований до кінця року, підрядник отримав уже 8,24 мільйонів гривень.

Також там зазначили, що наявність фізичної охорони не допомагає комунальникам зберегти сквери від вандалів. Так, у квітні у сквері імені Сафарова невідомі пошкодили 14 урн. Цей сквер, який повністю проглядається, мав би охоронятись за угодою з ТОВ «Всеукраїнська охоронна компанія».


Читайте також:


Які ще були скандали з «Харківзеленбудом»?

10 квітня стало відомо, що «Харківзеленбуд» оголосив тендер на 1,77 мільйона гривень на поточний ремонт шпиля «Дзеркального струменя» у сквері Перемога. Тоді журналісти встановили, що ремонтні роботи вже почалися — ще до того, як почався тендер.

Єдиним учасником та, відповідно, переможцем конкурсу на ремонт «Дзеркального струменя» стала компанія ТОВ «КС ДЕВЕЛОПМЕНТ», директором якої донещодавна був Тимофій Полотненко. Так звуть чоловіка колишньої чиновниці міськради.

А кілька днів тому «Харківзеленбуд» уклав вісім договорів на понад 760 тисяч гривень на поточний ремонт в саду Шевченка.

Текст і обкладинка — Антон Малиновський

«Люк» — це незалежне онлайн-медіа, яке знайомить харківців із культурою нового часу, висвітлює міські процеси та проблеми, стимулює до змін у місті та суспільстві, збирає на одному майданчику ком’юніті змінотворців та активних людей.

Якщо ви хочете підтримати «Люк» та виготовлення якісного медіа-контенту, ви можете оформити щомісячну підписку на Buy me a coffee або закинути донат разово будь-якою зручною для вас сумою.

ПІДТРИМАТИ ЛЮК

Поділитись в соц мережах
Підтримати люк