Головна - Новини - Вулиця Яни Червоної та в’їзд Казантипський. У Харкові хочуть перейменувати 161 топонім

Вулиця Яни Червоної та в’їзд Казантипський. У Харкові хочуть перейменувати 161 топонім

Час прочитання: < 1 хв

У Харкові стартували громадські обговорення щодо перейменування ще 161 топоніма. Серед іншого, у місті можуть з’явитись вулиці Олени Пчілки, Павла Тичини, Яни Червоної та інших.

«Люк» розповідає детальніше.

Що відомо про перейменування?

24 квітня у Харківській міській раді повідомили, що почались громадські обговорення щодо перейменування 161 топоніму у місті. Триватимуть вони до 26 квітня.

З мапи міста можуть зникнути імена росіян Жуковського, Ломоносова, Тургенєва, Кулібіна, Достоєвського тощо. Натомість, пропонується назвати вулиці на честь українських культурних діячів Олени Пчілки, Мирослава Скорика, Володимира Івасюка, Георгія Нарбута, Павла Тичини, та захисників і захисниць — Олега Овсієнка, Антона Дербілова, Дмитра Кочеткова, Яни Червоної, Дмитра Шаповала, Миколи Кравченка тощо.

Крім цього, у Харкові можуть з’явитись в’їзд Казантипський, вулиця Міністерська, в’їзд Творчий, в’їзд Бетонний, проїзд Цегляний, вулиця Лірична, в’їзд Екзотичний. вулиця Танцювальна та провулок Теплий.

З повним списком пропозиції можна ознайомитись за посиланням.


Читайте також:


Як залишити свій голос?

Свої пропозиції чи підтримку щодо перейменувань необхідно надіслати на пошту rename@city.kharkiv.ua або за номером (057) 760-79-68. 

Звіт за результатами консультацій з громадськістю, пропозиції та зауваження оприлюднять у встановлений законодавством строк на сайті Харківської міської ради.

Текст і обкладинка — Антон Малиновський

Поділитись в соц мережах
Підтримати люк