Головна - Новини - Росіяни вперше вдарили по Харкову модифікованими бомбами ФАБ-500

Росіяни вперше вдарили по Харкову модифікованими бомбами ФАБ-500

Час прочитання: < 1 хв

27 червня росіяни вперше вдарили по Харкову модифікованими бомбами ФАБ-500. На них було встановлено модуль планування і корекції (УМПК).

«Люк» розповідає детальніше.

Що відомо?

За інформацією Харківської обласної прокуратури, під час обстрілів Харкова 27 червня росіяни застосували кілька бомб ФАБ-500 з УМПК. Пуски проводились, попередньо, з території населеного пункту Майський Бєлгородської області РФ.

Зазначимо, що УМПК — це модуль планування і корекції, розроблений російським підприємством «Базальт». Навісний модуль перетворює звичайні некеровані бомби на планерні бомби, високоточні боєприпаси зі збільшеним радіусом дії.


Читайте також:


Що відомо про обстріл?

Вибухи пролунали 27 червня близько 15:50. Пошкоджено приватний будинок, а також ударною хвилею вибило вікна в будівлі одного з вишів Харкова. Постраждало п’ятеро людей.

Одна з ФАБ-500 влучила у стіну приватного будинку і не розірвалася. Фахівці ДСНС вилучили бомбу. У будинку на момент влучання знаходився 10-річний хлопчик, він не постраждав.

За процесуального керівництва Київської окружної прокуратури Харкова розпочато досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України).

Текст і обкладинка — Антон Малиновський

Поділитись в соц мережах
Підтримати люк