Головна - Новини - У Харкові відновили зруйнований басейн спорткомплексу ХПІ

У Харкові відновили зруйнований басейн спорткомплексу ХПІ

Час прочитання: 2 хв

У Харкові відкрили відновлений басейн у спорткомплексі Національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут» (ХПІ), зруйнований російським обстрілом 24 червня минулого року.

«Люк» розповідає подробиці.

Вчора, 1 червня, прессекретарка НТУ ХПІ Олена Розова повідомила про відкриття басейну у спорткомплексі вишу.

«Неможливе — можливе! Ми сьогодні в Харкові відкрили відновлений 50-метровий басейн у фактично знищеному ракетними атаками спорткомплексу “Політех”! Завдяки ХПІ і його друзям! Це дивовижно», — написала вона на своїй Facebook-сторінці, додавши фото з відновленим басейном.

Басейн

Басейн

Відновлений басейн у спорткомплексі ХПІ. Фото: Олена Розова

Що цьому передувало?

Будівля спорткомплексу ХПІ була практично повністю зруйнована двома російськими ракетами з «Іскандеру» в ніч на 24 червня 2022 року. Зайнялася пожежа на площі 200 кв.м., був фактично знищений басейн. Внаслідок ударів ніхто не постраждав.

Басейн
Басейн

За інформацією пресслужби ХПІ, загальні збитки харківського Політеху від ворожих обстрілів склали близько 1,5 мільярда гривень. «Найбільше постраждали спорткомплекс, у якому на 90% зруйновані ігрова зала та легкоатлетичний манеж, навчальний корпус У-4, частково пошкоджено 18 будівель», — пишуть у виші.

Басейн
Басейн

Скільки грошей виділили на ремонт спорткомплексу?

У травні 2023-го Міністерство освіти та науки України виділило 2 мільйона гривень на капітальний ремонт та оновлення зруйнованих будівель вишу. 

1,35 мільйона гривень з них направили на аварійно-відновлювальні роботи другого поверху спорткомплексу, де знаходиться кафедра фізвиховання. За даними Харківського антикорупційного центру, угоду на проведення робіт у будівлі спорткомплексу Політех уклав із ТОВ «Стройуніверсал-2006»

Решту грошей у виші планують направити на відновлення вікон у пошкоджених навчальних корпусах університету на вулиці Весніна. 

Олександра Пономаренко, фото — Катерина Переверзева, обкладинка — Катерина Дрозд


Читайте також:

«Люк» — це незалежне онлайн-медіа, яке знайомить харківців із культурою нового часу, висвітлює міські процеси та проблеми, стимулює до змін у місті та суспільстві, збирає на одному майданчику ком’юніті змінотворців та активних людей.

Якщо ви хочете підтримати «Люк» та виготовлення якісного медіа-контенту, ви можете оформити щомісячну підписку на Buy me a coffee або закинути донат разово будь-якою зручною для вас сумою

ПІДТРИМАТИ ЛЮК

Поділитись в соц мережах
Підтримати люк