Головна - Новини - У Харкові пройде освітня програма від Jam Factory Art Center та театру «Нафта»

У Харкові пройде освітня програма від Jam Factory Art Center та театру «Нафта»

Час прочитання: 2 хв

У Харкові відбудеться серія воркшопів та артист-токів від Jam Factory Art Center та театру «Нафта». Заходи розроблені як для професійних театральних митців і мисткинь, так і для студентів і студенток театральних спеціальностей у межах програми the black box.

«Люк» розповідає детальніше.

Що це за освітні заходи?

Заходи «Театр, що (не) втратив надію. утопія» втілюватимуть режисери Ніна Хижна та Артем Вусик. У них вони звертатимуть увагу на актуальний соціо-політичний і театральний контекст міста.

«Придивляючись до театрального Харкова, який сьогодні потерпає не лишень від ворожих обстрілів, а й від заборони театральної діяльності, мимоволі звертаємося до такого ресурсу, як “дієва надія”. Це видається єдиною можливістю витримати, вистояти, не піддатися дизморалі та фрустрації, і попри все продовжувати робити свою справу, — кажуть режисери у прес-релізі проєкту.

Щоденно ми мусимо віднаходити ресурс здійснювати маленькі та при цьому історично важливі кроки до формування усвідомленого театрального середовища: готового входити на територію критичної думки, політичного та соціально-відповідального мистецтва».


Читайте також:


Які події відбудуться та як на них потрапити?

Події програми:

  • 30 березня, «ЄрміловЦентр»

11:00 — воркшоп драматургині, театральної кураторки, координаторки театральної програми Jam Factory Art Center Люби Ільницької.

17:00 — аrtist talk з українським актором, педагогом, Заслуженим артистом України Олегом Стефаном.

  • 31 березня, secret place

16:00 — воркшоп Олега Стефана.

Потрапити на події можна після реєстрації. Форма відкрита за посиланням до 27 березня включно.

Що відомо про програму the black box та її організаторів?

the black box — це освітня програма зі сучасного театру, що поєднує різні формати: лекції, публічні дискусії, воркшопи. Програма розглядає театр у світовому, національному та локальному контекстах. Jam Factory Art Center організовує її з 2019 року. 

Jam Factory Art Center — львівська інституція сучасного мистецтва, яка осмислює виклики нашого часу і займає критичну позицію щодо глобальних і локальних процесів у суспільстві задля його підсилення та розвитку. «Через виставки, театральні, музичні, освітні та спільното-орієнтовані проєкти ми залучаємо людей до діалогу та збагачення їхнього досвіду і знань», — пояснюють свою діяльність в інституції.

Театр «Нафта» — харківський альтернативний незалежний театр, що створений у Харкові у 2018 році. «Нафта» є відкритою театральною платформою, де немає фіксованої трупи та класичних канонів. Актори, режисери, музиканти, хореографи, художники можуть долучитися до «Нафти» зі своєю ідеєю, зібрати команду та реалізувати новий театральний проєкт.

Текст і обкладинка — Антон Малиновський

«Люк» — це незалежне онлайн-медіа, яке знайомить харківців із культурою нового часу, висвітлює міські процеси та проблеми, стимулює до змін у місті та суспільстві, збирає на одному майданчику ком’юніті змінотворців та активних людей.

Якщо ви хочете підтримати «Люк» та виготовлення якісного медіа-контенту, ви можете оформити щомісячну підписку на Buy me a coffee або закинути донат разово будь-якою зручною для вас сумою

ПІДТРИМАТИ ЛЮК

Поділитись в соц мережах
Підтримати люк