Головна - Новини - «Місто, з якого почалася війна» — у ЛітМузеї презентують книгу про Слов’янськ

«Місто, з якого почалася війна» — у ЛітМузеї презентують книгу про Слов’янськ

Час прочитання: < 1 хв

Українські правозахисники презентують у Харкові документальну книгу про події навесні 2014 року у Слов’янську. З цього невеликого промислового райцентру Донеччини дев’ять років тому почалася війна на сході України.

«Люк» розповідає, де і коли можна більше дізнатися про книгу.

Про книгу

Сьогодні, 17 серпня, у Харківському ЛітМузеї відбудеться презентація книги «Місто, з якого почалася війна». Її підготували правозахисники зі Східноукраїнського центру громадських ініціатив за сприяння Північно-Східного міжрегіонального відділу Українського інституту національної пам’яті.

Книга написана на основі спогадів жителів колись окупованого росіянами міста. Вона розкриває загальну картину життя окупованого Слов’янська у 2014 році. Тоді він не просто став містом, з якого почалася війна на cході країни — події у ньому згодом стали моделлю для захоплення й інших міст України. З початком повномасштабного вторгнення сумний досвід Слов’янська пережили багато інших українських міст та сел — і подекуди продовжують переживати й зараз.

Видання адресоване громадським активістам, членам міжнародних організацій, правоохоронних органів і медіа, а також просто читачам, яких цікавить початок війни на сході України.

Книгу про Слов'янськ презентують у Харкові

«Місто, з якого почалася війна» розповідає про окупацію Слов'янська у 2014 році

Правозахисники презентують у Харкові книгу про Слов'янськ

Програма заходу

Під час презентації книги її автори розкажуть про:

  • Особливості життя міста в умовах окупації;
  • Розгортання проросійської пропаганди в регіоні;
  • Роль церкви та місцевої влади в захопленні міста окупантами;
  • Роботу незаконних в’язниць у Слов’янську;
  • Проблеми обстрілів та мінування цивільної інфраструктури.

Відвідувачі зможуть обговорити з правозахисниками сучасні реалії та виклики війни, а також провести паралелі між подіями 2014 року та сьогоденням.

Презентація почнеться о 18:00 у Харківському Літмузеї на вулиці Багалія, 6.

Вхід вільний.

Антон Алохінссон, фото — Бібліотека Університету Ушинського, обкладинка — Катерина Дрозд


Читайте також:

«Люк» — це незалежне онлайн-медіа, яке знайомить харківців із культурою нового часу, висвітлює міські процеси та проблеми, стимулює до змін у місті та суспільстві, збирає на одному майданчику ком’юніті змінотворців та активних людей.

Якщо ви хочете підтримати «Люк» та виготовлення якісного медіа-контенту, ви можете оформити щомісячну підписку на Buy me a coffee або закинути донат разово будь-якою зручною для вас сумою.

ПІДТРИМАТИ ЛЮК

Поділитись в соц мережах
Підтримати люк