Головна - Новини - Харків’яни вийдуть на протест, щоб захистити ліс на Основі від вирубки

Харків’яни вийдуть на протест, щоб захистити ліс на Основі від вирубки

Час прочитання: 2 хв

Цієї суботи біля Основ’янського озера у Харкові відбудеться вже друга мирна акція проти вирубки найближчого лісу. Організатори збираються звернутися до міського голови, аби той зупинив знищення дерев.

«Люк» ділиться подробицями.

Про що йдеться?

Цієї суботи, 15 червня, о 14:00 у Харкові відбудеться друга мирна акція, щоб захистити від вирубки ліс на Основі, біля Комсомольського (Основ’янського) озера. Про це повідомив харківський екоактивіст Артем Приходько на своїй Facebook-сторінці.

Мета зустрічі — публічно звернутися до міського голови Ігоря Терехова з проханням зупинити вирубку дерев, яка вже почалася, та захистити єдиний в межах Харкова хвойний ліс та популярну зону відпочинку. Організатори закликають робити тематичні плакати та приєднуватися до акції.

Місце зустрічі – Основ’янське озеро з боку Жихора.

Звертатись можна у Telegram чи Viber за номером: +380730608446


Читайте також:


Що цьому передувало?

Близько двох тижнів тому місцеві мешканці помітили невідомих осіб, що почали вирубувати сосновий ліс на Основі, біля Комсомольського озера. За словами громадської діячки Світлани Кураксіної, вони заявили, що працюють «на державу» та виконують вирубку на основі отриманого сервітуту (дозволу на користування землею). Вони не надали жодних документів, тому пані Світлана викликала поліцію. На час слідства вирубку призупинили.

9 червня харків’яни зібралися на першу акцію, аби захистити ліс на Основі від вирубки. Після розголосу з організаторами зв’язалося керівництво ТОВ «Кар’єр Основа», яке й займалося спилюванням дерев, та запросило на конструктивний діалог. Зустріч з ним має відбутися у п’ятницю, 14 червня, проте проведення акції поки що не скасовується.

9 червня харків'яни вже збиралися на акцію, аби захистити ліс на Основі
9 червня харків’яни вже збиралися на акцію, аби захистити ліс на Основі

Текст та обкладинка — Антон Алохінссон, фото — Денис Глушко, Ґвара Медіа

«Люк» — це незалежне онлайн-медіа про Харків, яке висвітлює міські процеси та проблеми, стимулює до змін у місті та суспільстві, збирає на одному майданчику ком’юніті змінотворців та активних людей.

Якщо ви хочете підтримати «Люк» та виготовлення якісного медіа-контенту, ви можете оформити щомісячну підписку або закинути донат разово будь-якою зручною для вас сумою.

ПІДТРИМАТИ ЛЮК

Поділитись в соц мережах
Підтримати люк