Головна - Новини - «Курган & Agregat» зібрали понад 13 мільйонів гривень на ЗСУ під час свого туру

«Курган & Agregat» зібрали понад 13 мільйонів гривень на ЗСУ під час свого туру

Час прочитання: < 1 хв

Гурт «Курган&Агрегат» зібрав понад 13 мільйонів гривень на потреби ЗСУ під час свого благодійного туру містами України «Дома ах**нно».

«Люк» розповідає детальніше.

Що відомо про тур?

Тур «Дома ах**нно» тривав 2 місяці, за цей час артисти виступили у 22 містах, серед яких Харків, Київ, Львів, Рівне, Одеса тощо. Це був перший всеукраїнський тур гурту за час повномасштабного вторгнення.

«Дякуємо кожному, хто приходив на наші концерти, хто вигравав аукціони. І найбільша головна подяка — це подяка всім захисникам та захисницям України за можливість виступати», — йдеться у дописі гурту.

За тур «Курган & Agregat» зібрали понад 6 мільйонів з проданих квитків, решту коштів зібрали під час аукціонів на концертах. Найбільше пожертв — близько 3,8 мільйонів гривень — вдалося залучити у Києві. Найбільший донат — 370 тисяч гривень за можливість заспівати разом з гуртом.

Як зазначає гурт, частина зібраних грошей вже використана: придбано 175 FPV-дронів для ГУР МО, оплачено безпілотний комплекс Mini Shark, куплено 3 квадрокоптери DJI Mavic 3 Thermal, а 606 700 грн передано на банку «Азову».

7 квітня музиканти оприлюднили повний запис київського концерту на YouTube.


Читайте також:


Що відомо про «Курган & Агрегат»?

Гурт «Курган & Agregat» з’явився десять років тому в селищі Близнюки Харківської області. Троє учасників — Євген Володченко та брати Аміль і Раміль Насірови — виконують треки у стилі хіп-хоп з суржиком, лайкою та слобожанським говором.

Нещодавно близнюки Насірови знялися у стрічці українського режисера Антоніо Лукіча «Люксембург, Люксембург». Світова прем’єра фільму відбулася восени 2022 року на Венеційському кінофестивалі, національна — на батьківщині братів, у Близнюках.

За перший місяць прокату стрічка зібрала майже 30 мільйонів гривень у прокаті, завдяки чому увійшла до десятки найкасовіших українських фільмів з часів Незалежності.

Текст і обкладинка — Антон Малиновський

Поділитись в соц мережах
Підтримати люк