Головна - Новини - У Харкові презентують документальну стрічку про художника Василя Кричевського

У Харкові презентують документальну стрічку про художника Василя Кричевського

Час прочитання: < 1 хв

4 жовтня у Харкові відбудеться прем’єра документального фільму «Повернення. Василь Кричевський», присвячена видатному українському митцю та автору державного герба України.

«Люк» розповідає, де можна буде подивитися цю стрічку.

Цієї середи, 4 жовтня, у Харкові вперше презентують документальний фільм «Повернення. Василь Кричевський» режисера Сергія Заболотного. Студія «Телекон» зняла його за підтримки благодійного фонду «ДАР» на честь 150-річчя українського архітектора, художника-графіка та автора державного герба УНР, який за 70 років по тому став гербом незалежної України.

У фільмі взяв участь онук митця — майстер прикладного мистецтва Василь Лінде-Кричевський. Він спеціально приїжджав в Україну зі Сполучених Штатів, аби стати головним героєм картини та осмислити життя й творчість свого видатного діда. Фільм знімався у Харкові, Києві, Полтаві, Одесі, Опішні, Каневі та Львові.

Прем’єра стрічки відбудеться 4 жовтня, о 15:00, у пресцентрі «Накипіло» на вулиці Мистецтв, 14. Після показу пройде пресконференція знімальної групи:

  • Режисера Сергія Заболотного;
  • Продюсерки Валентини Подгорної;
  • Оператора-постановника Павла Попкова

Зустріч модеруватиме журналіст та кінознавець Ігор Жуков. Після прем’єри у Харкові творці фільму проведуть покази у містах, де знімався фільм та працював Василь Кричевський.

Антон Алохінссон, обкладинка — Катерина Дрозд


Читайте також:

«Люк» — це незалежне онлайн-медіа, яке знайомить харківців із культурою нового часу, висвітлює міські процеси та проблеми, стимулює до змін у місті та суспільстві, збирає на одному майданчику ком’юніті змінотворців та активних людей.

Якщо ви хочете підтримати «Люк» та виготовлення якісного медіа-контенту, ви можете оформити щомісячну підписку на Buy me a coffee або закинути донат разово будь-якою зручною для вас сумою

ПІДТРИМАТИ ЛЮК

Поділитись в соц мережах
Підтримати люк