Головна - Новини - «Ми і є світло». Новий фотопроєкт Павла Дорогого
…

«Ми і є світло». Новий фотопроєкт Павла Дорогого

Час прочитання: < 1 хв

Фотограф Павло Дорогой опублікував художні фото підсвічених зсередини будинків на Харківщині, зруйнованих під час повномасштабного російського вторгнення.

«Люк» розповідає детальніше та ділиться світлинами.

Про фотопроєкт

Харківський фотограф Павло Дорогой опублікував у своєму Instagram-акаунті нову серію знімків з села Довгеньке Ізюмського району, на кордоні Харківської та Донецької областей. До початку повномасштабної війни у ньому мешкали майже 400 осіб. 

Росіяни окупували село у червні минулого року, а вже у вересні його звільнили українські військові. Шість місяців боїв за Ізюмщину перетворили Довгеньке майже на руїни. Хоч зараз туди частково й повертаються люди, у Довгенькому багато зруйнованих і спорожнілих домівок. Але Павло Дорогий зняв їх так, ніби вони світяться зсередини.

«Запалюючи світло в цих будинках, я хотів дати їм надію на те, що колись життя повернеться до них знов, — пише він. 

Надію на те, що колись в цих стінах знов буде лунати пісня та дитячий сміх. Надію на те, що колись в цих стінах знов будуть люди. Запалюючи свічки, я хотів згадати всіх загиблих за цей час. Всіх, кому прийшлось полишити свій дім. Всіх, хто досі не може повернутись додому. Всіх, кому повертатись нікуди».

«Запалюючи свічки я хотів, щоб світло знов з’явилось у цьому місці. Щоб воно розігнало темряву. Бо нам, українцям, треба бути тими, хто запалює світло. Ми є тими, хто розганяє темряву. Ми і є світло!»

Про автора світлин

Павло Дорогой — фотограф та автор документальних фільмів із Харкова. 

До повномасштабної війни знімав архітектуру та репортажі, працював з архівами. З початком російського вторгнення на Харківщину Павло залишився у місті та документував для іноземних ЗМІ все, що відбувається. Його фільм «89 днів» про життя тисяч харків’ян у метро потрапив до спеціальної програми міжнародного кінофестивалю Hot Docs у Торонто.

Антон Алохінссон, фото — Павло Дорогой, обкладинка — Катерина Дрозд


Читайте також:

«Люк» — це незалежне онлайн-медіа, яке знайомить харківців із культурою нового часу, висвітлює міські процеси та проблеми, стимулює до змін у місті та суспільстві, збирає на одному майданчику ком’юніті змінотворців та активних людей.

Якщо ви хочете підтримати «Люк» та виготовлення якісного медіа-контенту, ви можете оформити щомісячну підписку на Buy me a coffee або закинути донат разово будь-якою зручною для вас сумою

ПІДТРИМАТИ ЛЮК

Поділитись в соц мережах
Підтримати люк