Головна - Новини - Стартував конкурс на посаду виконавчого директора Наглядової ради УКФ

Стартував конкурс на посаду виконавчого директора Наглядової ради УКФ

Час прочитання: 2 хв

Наглядова рада «Українського культурного фонду» (УКФ) оголосила про старт конкурсу на посаду виконавчого директора. Документи можна подати до 17 липня.

«Люк» розповідає детальніше.

Що відомо про конкурс?

На сайті Міністерства культури та інформаційної політики України повідомили, що на посаду виконавчого директора Наглядової ради УКФ може податись людина, яка має вищу освіту (не нижче спеціаліста чи магістра) та досвід роботи на керівних посадах підприємств, установ і організацій не менш як три роки. 

Кандидат або кандидатка повинні знати українську мову та одну з офіційних мов Ради Європи на рівні не нижче ніж B2.

Також всі заявники мають знати основні положення Господарського, Бюджетного й Податкового кодексів та закони, що стосуються УКФ, основ фінансового менеджменту та управлінського обліку, мати здатність до системного аналізу, розроблення стратегічних документів, а також послуговуватись етикою ділового спілкування та ведення переговорів.

Для переможця встановлюється посадовий оклад у розмірі трохи більше 21 тисячі гривень плюс премії та надбавки.

Детальніше про вимоги до кандидатів та процедуру подачі можна дізнатись на сайті МКІП.


Читайте також:


Чим займається Наглядова рада УКФ?

Наглядова рада УКФ — орган, що фактично керує діяльністю «Українського культурного фонду», затверджує стратегічні напрямки розвитку, слідкує за виконанням фінансової політики та рішеннями щодо великих проєктів. 

Рада обирається строком на три роки. До її складу входить дев’ять членів: двох призначає президент України, двох — Мінкульт, двоє представників обираються від культурних установ та двоє — від громадських об’єднань через інтернет-голосування. Потім вони обирають собі голову, який теж стає членом ради. 

Хто увійшов до складу Наглядової ради УКФ?

22 січня т.в.о Міністра культури та інформаційної політики Ростислав Карандєєв провів онлайн-зустріч із представниками закладів культури та громадських організацій, де озвучив переможців інтернет-голосування. Ними стали:

  • Олександр Книга, художній керівник Херсонського обласного академічного музично-драматичного театру імені М. Куліша;
  • Юрій Савчук, генеральний директор Національного музею історії України у Другій світовій війні;
  • Володимир Воробей, директор «ППВ Mepeжi знань»; 
  • Богдан Логвиненко, голова громадської організації Ukraїner. 

8 лютого Мінкульт обрав двох членів до Наглядової ради УКФ і опублікував відповідну заяву. Так, до складу увійшли:

  • Богдана Півненко, в. о. генеральної директорки та художньої керівниці Національного ансамблю солістів «Київська камерата»;
  • Вікторія Ярмощук, генеральна директорка FILM.UA Group.

Того ж дня указ про призначення двох членів до Наглядової ради УКФ опублікував і президент Володимир Зеленський. За його квотою до ради увійшли:

  • Олеся Жураківська, акторка, директорка й художня керівниця Київського академічного театру драми і комедії на лівому березі Дніпра;
  • Володимир Шейко, генеральний директор Українського інституту. 

У березні 2024 року головою Наглядової ради призначили докторку філософських наук Наталю Кривду

Текст і обкладинка — Антон Малиновський

«Люк» — це незалежне онлайн-медіа про Харків, яке висвітлює міські процеси та проблеми, стимулює до змін у місті та суспільстві, збирає на одному майданчику ком’юніті змінотворців та активних людей.

Якщо ви хочете підтримати «Люк» та виготовлення якісного медіа-контенту, ви можете оформити щомісячну підписку або закинути донат разово будь-якою зручною для вас сумою.

ПІДТРИМАТИ ЛЮК

Поділитись в соц мережах
Підтримати люк