Головна - Новини - Харківська міськрада подає апеляцію на рішення суду щодо трамвая на вулиці Весніна 
…

Харківська міськрада подає апеляцію на рішення суду щодо трамвая на вулиці Весніна 

Час прочитання: 2 хв

Харківська міська рада та підзвітний їй Департамент інфраструктури подали апеляції на рішення суду, який у січні визнав незаконність демонтажу трамвайних колій на вулиці Весніна та Журавлівському узвозі.

«Люк» розповідає детальніше.

Хіба міськрада не програла суд по трамваю на Весніна?

Частково. 19 січня 2024 року Харківський окружний адміністративний суд визнав дії міськради незаконними, проте не зобов’язав її повернути назад трамвайну колію на вулиці Весніна та Журавлівському узвозі. Останнє потребувало б формальних підстав: позивачі мали для цього офіційно звернутися до міськради із вимогою відновити рейки.

Сьогодні, 1 березня, стало відомо, що міськрада та підпорядкований їй Департамент інфраструктури одночасно подали апеляції на рішення суду. Про це розповів адвокат захисників трамвая Андрій Коломійцев.

«По суті апеляції вони майже нічого не написали. Фактично йдеться лише про процесуальні порушення, які допустив суд першої інстанції, —  пояснює він у коментарі «Люку». —  Вони вважають, що у позивачів немає права звертатися до суду, оскільки їхні права не були порушені. Просять повністю скасувати рішення та ухвалити нове, тим самим відмовивши позивачам у задоволенні їхніх позовних вимог».


Читайте також:


Що чекає далі на цю справу?

Адвокат позивачів вважає, що міськрада та Департамент не мають що заперечити по суті, тому чіпляється за формальні приводи:

«Вони нічого не кажуть [в апеляційній скарзі, — «Люк»] ані про інструкції, ані хто це робив, хто виділяв кошти, ані про генеральний план, — каже пан Коломійцев. — Усі зазначені ними порушення не матеріальні, а процесуальні. Судовий збір ними недоплачений, тому думаю, це таке затягування, щоб виграти 5-10 днів».

Він також додав, що позивачі чекатимуть на остаточну ухвалу суду — чи прийме він апеляцію до розгляду, чи залишить справу без руху — а тоді вже підготують відповідні відзиви. Рішення суду очікується протягом наступного тижня.

Демонтаж трамвайних рейок на вулиці Весніна та Журавлівському узвозі
Стан трамвайних рейок на Журавлівському узвозі під час демонтажу влітку 2022 року

Текст та обкладинка — Антон Алохінссон, фото — metro275

«Люк» — це незалежне онлайн-медіа, яке знайомить харківців із культурою нового часу, висвітлює міські процеси та проблеми, стимулює до змін у місті та суспільстві, збирає на одному майданчику ком’юніті змінотворців та активних людей.

Якщо ви хочете підтримати «Люк» та виготовлення якісного медіа-контенту, ви можете оформити щомісячну підписку на Buy me a coffee або закинути донат разово будь-якою зручною для вас сумою

ПІДТРИМАТИ ЛЮК

Поділитись в соц мережах
Підтримати люк