Головна - Новини - У Харкові покажуть документальні фільми про міста-герої та волонтерів
…

У Харкові покажуть документальні фільми про міста-герої та волонтерів

Час прочитання: < 1 хв

Цієї суботи, 3 червня, у Харкові відбудеться прем’єра серії короткометражних документальних фільмів «Міста та їхні герої». Один із фільмів присвятили Харкову, а також відкрили фотовиставку з портретами харківських митців, які стали волонтерами після початку повномасштабного вторгнення.

«Люк» розповідає деталі.

Про проєкт

«Міста та їхні герої» серія документальних фільмів «про героїзм українського народу і трансформацію звичайної людини у справжнього героя»

Шість короткометражок — про шість міст: Харків, Миколаїв, Чернігів, Охтирку, Баштанку та Іванків.

«Кожен фільм розкриває свою сторінку волонтерства, дієвості та любові до власної країни від українців», — розповідають у пресрелізі автори проєкту. 

Документальні фільми створили завдяки проєкту незалежного американського агентства USAID «Економічна підтримка України». 

Про Харків та фотовиставку

Один із фільмів присвятили Харкову. Про творчий бойовий дух міста розповідає акторка Театру ляльок Олена Озерова, яка з початку повномасштабного вторгнення керувала гуманітарним центром у приміщенні Театру.

Про інших харківських волонтерів мовить фотовиставка, яку відкрили у переході між станціями «Майдан Конституції» та «Історичний музей» Харківського метрополітену в межах проєкту.

Героями фотовиставки з Харкова стали: 

Фотовиставку вже побачили в Баштанці, Охтирці та Іванкові. У Харкові її експонуватимуть з 28 травня по 3 червня.

Про прем’єру

Прем’єра кіноальманаху «Міста та їхні герої» за участі знімальної групи та героїв проєкту пройде у Харкові цієї суботи, 3 червня, в «ЄрміловЦентрі» за адресою: Майдан Свободи, 4, головний корпус ХНУ імені В.Н. Каразіна. 

Початок о 17:00. Вхід вільний.

Олександра Пономаренко, обкладинка — Катерина Дрозд


Читайте також:

«Люк» — це незалежне онлайн-медіа, яке знайомить харківців із культурою нового часу, висвітлює міські процеси та проблеми, стимулює до змін у місті та суспільстві, збирає на одному майданчику ком’юніті змінотворців та активних людей.

Якщо ви хочете підтримати «Люк» та виготовлення якісного медіа-контенту, ви можете оформити щомісячну підписку на Buy me a coffee або закинути донат разово будь-якою зручною для вас сумою

ПІДТРИМАТИ ЛЮК

Поділитись в соц мережах
Підтримати люк