Головна - Новини - У Харкові відбудеться групова виставка від об’єднання «Творче нежить»

У Харкові відбудеться групова виставка від об’єднання «Творче нежить»

Час прочитання: < 1 хв

2 березня у стінах галереї «Творче нежить» відбудеться групова виставка «31 лютого спогад». Особливістю стане поп-ап вечір, куди будь-хто зможе принести свої роботи.

«Люк» розповідає детальніше.

Що це за виставка?

Виставка «31 лютого спогад» продовжує серію харківських подій під назвою «31 лютого», які проходили на квартирі кураторки Тетяни Литвин

В одному залі виставлятимуться роботи 11 митців: 

Паралельно, в іншому залі, проходитиме поп-ап виставка, куди роботи зможе принести кожен охочий.

«Ця виставка повторює наші галерейні принципи про свободу участі. Це така традиція, яка тривала ще до повномасштабного вторгнення — тоді події “31 лютого” відбувались на квартирі Тетяни, яка є кураторкою і цієї виставки. Мала вона відбутись і у 2022 році, але це стало можливо тільки зараз», — розповів в коментарі «Люк» один із засновників галереї Магран Тата.

Крім цього, в день відкриття для гостей гратиме dj hspd.


Читайте також:


Як потрапити на виставку?

Відкриття відбудеться цієї суботи, 2 березня, о 15:00. Виставка триватиме до 30 березня. 

Галерея «Творче нежить» знаходиться у просторі DRUK за адресою: вул. Гончарівський бульвар, 10/2 (відчинено з п’ятниці по понеділок, 12:00-17:00).

Вартість входу: 31 гривня.

Що це за об’єднання?

Мистецьке об’єднання «Творче нежить» — це четверо харківських художників та фотографів: Магран Тата, Марія Квітма, Юлія Яковенко та Аутсайдер (Ярослав). Ідея створити власний творчий простір з’явилася навесні 2023 року. До того вже був досвід організації виставки «Проекції 220022» у кав’ярні Coffee Divers, неподалік від харківського вокзалу.

Перший простір об’єднання «Творче нежить» знаходився у колишній художній майстерні, у підвалі житлового будинку на Пушкінському в’їзді, 6. Там митці організовували виставки та різноманітні події.

Нещодавно об’єднання переїхало у DRUK. Наразі вони вже відкрили свою першу виставку на новому місці.

Текст — Антон Малиновський, обкладинка — робота Юлі Пілюлі

Поділитись в соц мережах
Підтримати люк