Головна - Новини - У Польщі відкрилася виставка робіт харківських митців
…

У Польщі відкрилася виставка робіт харківських митців

Час прочитання: < 1 хв

У польському містечку Казімеж-Дольни відкрили виставку робіт харківських митців. Вона включає живопис, графіку, а також фото- та відеоарт.

«Люк» розповідає подробиці.

Яка ідея виставки?

Минулої суботи, 10 червня, у місті Казімеж-Дольни (Польща) відкрилася виставка «Українське мистецтво сьогодні — новий досвід війни та життя». На ній представлені живопис, графіка, фото- та відеороботи випускників Харківської академії мистецтв

Митці працюють у різних жанрах, але глибоко пов’язані з містом та багато років співпрацюють із Харківською муніципальною галереєю.

«Експозиція розкриває непохитну стійкість міста, яке витримує жорстокі наслідки воєнних дій, проте не здається перед труднощами, продовжуючи своє існування та творчу діяльність», — пояснюють у своєму пресрелізі організатори виставки.

Які та чиї роботи можна побачити?

Експозиція складається з трьох блоків:

  • Живопис, створений до повномасштабного вторгнення: міські пейзажі, пленерні ескізи, натюрморти та жанрові композиції. Серед авторів — Ігор Ільїнський, Артем Погребний, Михайло Жуков, Станіслав Гедзевич, Євгенія Моргулян та Едуард Яшин.
  • Фото міста до та після російської агресії, створені відповідно двома фотографами — харків’янином Володимиром Бисовим та польськім фотохудожником Максом Скжечковским.
  • Відеоарт, створений протягом останнього року молодими харківськими митцями: Власом Бєловим, Юлією Голуб, Тетяною Малиновською, Ольгою Федоровою, Олексієм Яловегою, Артемом Волокітіним, а також Романом Мініним. Автори знімали відео «для себе», фіксуючи масштаби руйнувань міста та вшановуючи героїзм його захисників. Як    самостійний виставковий проєкт цей сегмент виставки нещодавно демонструвався у Познані, місті-побратимі Харкова.

Виставка триватиме з 10 по 30 червня у культурно-туристичному центрі KOKPIT на вулиці Любельська, 12 (Казімеж-Дольни, Польща). Центр працює щодня, з 9:00 до 19:00. 

Вхід вільний.

Антон Алохінссон, фото — KOKPIT та Харківська муніципальна галерея, обкладинка — Катерина Дрозд


Читайте також:

«Люк» — це незалежне онлайн-медіа, яке знайомить харківців із культурою нового часу, висвітлює міські процеси та проблеми, стимулює до змін у місті та суспільстві, збирає на одному майданчику ком’юніті змінотворців та активних людей.

Якщо ви хочете підтримати «Люк» та виготовлення якісного медіа-контенту, ви можете оформити щомісячну підписку на Buy me a coffee або закинути донат разово будь-якою зручною для вас сумою.

ПІДТРИМАТИ ЛЮК

Поділитись в соц мережах
Підтримати люк