Головна - Новини - «Чистимо Мокрий Жихор». Харків’ян запрошують на екотолоку 

«Чистимо Мокрий Жихор». Харків’ян запрошують на екотолоку 

Час прочитання: < 1 хв

Цієї неділі, 1 жовтня, харківські екоактивісти займуться прибиранням яру Мокрий Жихор, яким протікає річка Жихорець. Така акція вже неодноразово відбувалася раніше у районі ХТЗ.

«Люк» розповідає, як долучитися до толоки.

Що відбувається?

1 жовтня пройде чергове прибирання сміття у ярі Мокрий Жихор, що у південній частині Харкова. Яром протікає річка Жихорець, яка розпочинається в районі ХТЗ та впадає в Уди в районі Жихорського лісу. Роками в неї скидаються побутові відходи та будівельне сміття, що призвело до засмічення яру. 

Це вже 28-ме очищення річки від сміття. Останні два рази їх допомагає організувати екоактивіст Артемом Приходько. Також минулого разу толоку підтримали харківські комунальники: вони вивезли  близько 500 мішків сміття, зібрані командою екоактивістів у Мокрому Жихорі, яким протікає мала річка Жихорець. Директор «Комплексу з вивозу побутових відходів» Олексій Артикуленко пообіцяв, що ця робота триватиме до настання холодів. 

Комунальники вивозять зібране екоактивістами сміття
Комунальники вивозять зібране екоактивістами сміття. Фото: Харківська міська рада

Як долучитися до толоки?

Прибирання розпочнеться 1 жовтня, о 12:00. Учасники толоки зустрічаються біля СТО на проспекті Олександрівському, 114Б. Дістатись туди можна тролейбусами маршрутів 3, 7 та 304, або пройтися пішки від станції метро «імені Масельського».

Мішками для сміття екоактивісти забезпечать, проте з собою бажано мати:

  • щільні гумові рукавички;
  • надійне взуття на товстій підошві;
  • комплект змінного одягу;
  • питну воду.

Антон Алохінссон, ілюстрація — Харківська міська рада, обкладинка — Катерина Дрозд


Читайте також:

«Люк» — це незалежне онлайн-медіа, яке знайомить харківців із культурою нового часу, висвітлює міські процеси та проблеми, стимулює до змін у місті та суспільстві, збирає на одному майданчику ком’юніті змінотворців та активних людей.

Якщо ви хочете підтримати «Люк» та виготовлення якісного медіа-контенту, ви можете оформити щомісячну підписку на Buy me a coffee або закинути донат разово будь-якою зручною для вас сумою

ПІДТРИМАТИ ЛЮК

Поділитись в соц мережах
Підтримати люк