Головна - Новини - У Харкові проходить музичний фестиваль KharkivMusicFest. Ділимося програмою

У Харкові проходить музичний фестиваль KharkivMusicFest. Ділимося програмою

Час прочитання: 2 хв

У Харкові проходить щорічний фестиваль KharkivMusicFest. Подія збирає на одній сцені виконавців класичної музики з різних країн.

«Люк» розповідає детальніше про цьогорічну програму.

Яка основна програма KharkivMusicFest?

Цьогоріч фестиваль KharkivMusicFest проходить з 13 квітня по 1 червня. Окрім основної програми, на відвідувачів чекає концерт Дитячого симфонічного оркестру, інтерактивні заходи для дітей та дорослих, арттерапевтичні зустрічі тощо.

Программа фестиваль KharkivMusicFest у 2024 році
Программа фестивалю KharkivMusicFest

30 квітня — вперше за три роки відбудеться виступ Дитячого симфонічного оркестру KharkivMusicFest, який цього разу буде представлений камерним складом. У програмі — твори Вольфганга Моцарта «Маленька нічна серенада» та «Концерт для фортепіано з оркестром».

7 травня — концерт стипендіатів фонду «Толока» — студентів Харківського Національного університету мистецтв імені І.П. Котляревського Вероніки Івоніної та Олексія Синельника-Щербака.

10 травня та 29 травня — літературознавиця Ярина Цимбал розповість про класику української літератури разом з музикознавицею та програмною директоркою фестивалю Юлією Ніколаєвською.

21 травня — концерт «Харків — місто прем’єр», присвячений особливій ролі міста у творчих біографіях композиторів різних років.

19 травня — ХНАТОБ/Схід Opera презентує премʼєру трагікомічної опери «Канаркової кантати» композитора Георга Телемана, де головну партію виконає лавреатка міжнародних конкурсів Юлія Антонова. «Пташину» тему продовжить твір Отторіно Респіґі «The birds».

28 травня — «Нездійсненна зустріч: Брамс-Бортевич». Музиканти з ХНАТОБу, університету мистецтв імені І.П. Котляревського та Харківської філармонії зберуться, щоб зіграти симфонію Йоганна Брамса та представити скрипковий концерт харківця Сергія Борткевича, який досі не звучав у симфонічному виконанні. Соліст — Михайло Захаров, диригент — Віталій Алексейонок

31 травня — Великий концерт-закриття фестивалю. Дитячий симфонічний оркестр KharkivMusicFest під орудою Віталія Алексейонка виконає програму високої класики.

Які дитячі та арттерапевтичні проєкти пройдуть в межах KharkivMusicFest?

Протягом травня у співпраці з видавництвом Vivat та «Домом Нюрнберга» у Харкові проходитимуть читанки дитячої української літератури з музичним супроводом.

2526 травня — арттерапевтичний вікенд «Kharkiv Art Therapy Days». Заходи орієнтовані на дітей та дорослих, які не в змозі впоратися зі стресом, зумовленим війною.

«”Слухати. Чути. Відчувати” — меседж цьогорічного KharkivMusicFest. І ми на арттерапевтичних подіях вікенду будемо вчитись саме цим простим речам — слухати свій внутрішній стан. Чути того, хто поруч з тобою. Відчувати, що ти — творець світу навколо себе», — розповідає у пресрелізі Юлія Ніколаєвська. 


Читайте також:


Що це за фестиваль? 

KharkivMusicFest — міжнародний фестиваль, який вже сім років збирає на харківській сцені виконавців класичної музики з усього світу. 

Організатором фестивалю виступає фонд громади Харкова «Толока».

«Фестиваль KharkivMusicFest-2024 — це в першу чергу можливість підтримати харків’ян, — розповідає у пресрелізі Сергій Політучий, президент фестивалю та засновник групи компаній «Фактор».

В цих важких умовах, в яких ми знаходимось зараз, вкрай важливо давати якусь надію; надію, що Харків знову стане містом, яким був до війни — культурним центром, у якому відбуваються фестивалі, концерти тощо, куди приїжджають зірки зі світовим ім’ям».

Як пройшло відкриття фестивалю?

13 квітня фестиваль відкрився прем’єрним концертом диригента з Іспанії Рока Фаргаса. Він вперше приїхав до Харкова і виступив разом із Національним ансамблем солістів «Київська камерата» та її керівницею, видатною українською скрипалькою, Народною артисткою України Богданою Півненко.

На відкритті звучали твори композиторів, що пов’язані з Харковом — Бели Барток та Віталія Губаренка — а також композиції німецького класика Фелікса Мендельсона, українців Золтана Алмаші, Олександра Козаренко, Володимира Зубицького

Відкриття KharkivMusicFest у 2024 році. Фото — Олександр Осіпов

Відкриття фестиваль KharkivMusicFest у 2024 році. Фото — Олександр Осіпов

Відкриття KharkivMusicFest у 2024 році. Фото — Олександр Осіпов

Відкриття KharkivMusicFest у 2024 році. Фото — Олександр Осіпов

Відкриття KharkivMusicFest у 2024 році. Фото — Олександр Осіпов

Відкриття KharkivMusicFest у 2024 році. Фото — Олександр Осіпов

Відкриття KharkivMusicFest у 2024 році. Фото — Олександр Осіпов

Відкриття KharkivMusicFest у 2024 році. Фото — Олександр Осіпов

Відкриття KharkivMusicFest у 2024 році. Фото — Олександр Осіпов

Відкриття KharkivMusicFest у 2024 році. Фото — Олександр Осіпов

Заходи відкриті для всіх охочих за попередньою реєстрацією, посилання на яку публікується разом із подією на Facebook-сторінці фестивалю.

Текст та обкладинка — Антон Алохінссон, фото Олександра Осіпова

«Люк» — це незалежне онлайн-медіа, яке знайомить харківців із культурою нового часу, висвітлює міські процеси та проблеми, стимулює до змін у місті та суспільстві, збирає на одному майданчику ком’юніті змінотворців та активних людей.

Якщо ви хочете підтримати «Люк» та виготовлення якісного медіа-контенту, ви можете оформити щомісячну підписку на Buy me a coffee або закинути донат разово будь-якою зручною для вас сумою.

ПІДТРИМАТИ ЛЮК

Поділитись в соц мережах
Підтримати люк