Головна - Новини - Kvitka ароматна. Пивовари випустили новий сорт, присвячений Олексіївці

Kvitka ароматна. Пивовари випустили новий сорт, присвячений Олексіївці

Час прочитання: 2 хв

Харківська пивоварня «Пивна Легенда» у співпраці з крафтовим дистриб’ютором BeerFreak представила новий сорт пива Kvitka, присвячений одному з районів міста. Він продовжує серію Kharkiv IPA і ховає в собі ребус для знавців локальної історії.

«Люк» розповідає, чому нове пиво отримало таку назву і де його можна знайти.

Що відомо про нове пиво?

Про випуск нового сорту пива Kvitka розповів у своєму Instagram-акаунті Олександр Седов, засновник BeerFreak та пивний сомельє родом з Харкова. 

«Олексіївка красива, енергійна, там жила/живе купа моїх друзів з різних епох мого життя,пише він. — А ще це колиска “Крафтової столиці”, бо саме там знаходився легендарний крафтовий магазин Craft Beer Store, який і став одним з перших фізичних каталізаторів крафтової революції в Україні».

Цього разу пиво вийшло більш гірким та ароматним. Хміль обрали з  крафтової хвойно-цедрової класики, але додали його більше, щоб краще розкрити аромат та смак.

Етикетка пива Kvitka серії Kharkiv IPA. Джерело: Олександр Седов

Чому пиво називається Kvitka?

На місці сучасного спального району до 1970-х років знаходилось село Олексіївка, яке колись належало відомому на Слобожанщині козацькому роду Квіток. Вони володіли обширними землями довкола Харкові, які зрештою увійшли до складу міста. 

До цієї династії належали драматург Григорій Квітка-Основ’яненко та етнограф Климент Квітка, чоловік поетеси Лесі Українки.

Олексіївка на археологічній карті Дмитра Багалія, 1906

Коли буде в продажу і де шукати нове пиво?

Новий сорт Kvitka має з’явитися наприкінці наступного тижня у локальних пабах та магазинах крафтового пива у Харкові, Києві, Дніпрі, Одесі та інших містах України.

Також можна зробити замовлення онлайн на Facebook-сторінці магазину Beerfreak.org.

Антон Алохінссон, обкладинка — Катерина Дрозд


Читайте також:

«Люк» — це незалежне онлайн-медіа, яке знайомить харківців із культурою нового часу, висвітлює міські процеси та проблеми, стимулює до змін у місті та суспільстві, збирає на одному майданчику ком’юніті змінотворців та активних людей.

Якщо ви хочете підтримати «Люк» та виготовлення якісного медіа-контенту, ви можете оформити щомісячну підписку на Buy me a coffee або закинути донат разово будь-якою зручною для вас сумою

ПІДТРИМАТИ ЛЮК

Поділитись в соц мережах
Підтримати люк