Головна » Новини » На станції метро «Ярослава Мудрого» встановили літери з новою назвою

На станції метро «Ярослава Мудрого» встановили літери з новою назвою

Час прочитання: < 1 хв

Харківські комунальники почали встановлювати нові літери з назвою станції метро «Ярослава Мудрого», майже закінчивши процес її перейменування з «Пушкінської».

«Люк» розповідає детальніше.

Що сталося?

16 липня КП «Харківський метрополітен» повідомило, що їхні працівники встановили нові літери з назвою станції «Ярослава Мудрого».

На фото видно, що вже замінили напис на колійній стіні станції, в КП повідомили, що вже встановлено два комплекти літер з восьми.

метро

метро

метро


Читайте також:


Що цьому передувало?

Після того, як 23 січня 2024 року росіяни обстріляли центр Харкова, зокрема, і вже колишню вулицю Пушкінську, міський голова Ігор Терехов запропонував перейменувати її на честь Григорія Сковороди.

26 січня на розгляд міськради винесли пакет із пропозиціями щодо перейменування 65 топонімів, зокрема і Пушкінської. Депутати підтримали цей пакет 73 голосами.

Пізніше в соціальних мережах почалися дискусії щодо перейменування станції метро «Пушкінська». Серед варіантів були:

  • «Європейська»;
  • «Сковороди»;
  • «Політех»; 
  • «Політехнічна»;
  • «Юридичний університет»;
  • «Ярослава Мудрого» тощо. 

26 квітня пресслужба Харківської міської ради повідомила, що комісія з питань топоніміки та охорони історико-культурного середовища підтримала перейменування станції метро «Пушкінська» на «Ярослава Мудрого», а «Південний вокзал» — на «Вокзальну».

В червні цього року стало відомо, що метрополітен оголосив тендер на виготовлення нових літер для станції «Ярослава Мудрого». Тоді планували витратити на це 380 тисяч гривень.

Текст і обкладинка — Антон Малиновський


«Люк» — це незалежне онлайн-медіа про Харків, яке знайомить з культурою нового часу, висвітлює міські процеси та проблеми, стимулює до змін у місті та суспільстві, збирає на одному майданчику ком’юніті змінотворців та активних людей.

Ви можете робити свій щомісячний внесок у розвиток харківського медіа через сервіс Buy me a coffee або зробити разовий донат на будь-яку сумму

Разовий платіж
Місячна підписка
100 грн
250 грн
500 грн
Своя сума

Скасувати підписку можна написавши нам на пошту: lyuk.media@gmail.com

Поділитись в соц мережах
Підтримати люк