Головна - Новини - Терехов пропонує перейменувати Пушкінську на вулицю Григорія Сковороди
…

Терехов пропонує перейменувати Пушкінську на вулицю Григорія Сковороди

Час прочитання: < 1 хв

Міський голова Харкова Ігор Терехов запропонував перейменувати вулицю Пушкінську на вулицю Григорія Сковороди.

«Люк» розповідає про це детальніше.

Що сказав мер?

Ввечері 24 січня 2024 року Ігор Терехов написав, що до вчорашнього дня не поспішав із рішенням зміни назви Пушкінської, адже вважає російського поета «непричетним до дій путінської влади».

«Але після того, як ворог завдав жахливих ударів по нашому місту, забрав життя невинних і перетворив будинки на руїни, ми бачимо реальну ціну таких рішень. Це біль, який Харків відчув найгостріше за всю історію цієї війни. І тому я вважаю, що ми не можемо залишити все, як є», — зазначив міський голова.

Терехов запропонував дати вулиці ім’я українського філософа Григорія Сковороди. 

«Людини, чия філософія життя та свободи була в корені протилежною імперським амбіціям. Він учив нас цінувати життя та свободу кожної людини, і ці принципи є найкращою відповіддю на виклики, з якими ми зараз стикаємося», — заявив Терехов.

Що сталось 23 січня?

Вранці 23 січня 2024 року росіяни двічі обстріляли Харків та область. Внаслідок ворожої атаки по Північній Салтівці та Київському району міста десятки людей отримали поранення, а щонайменше десятеро — загинули.

Ввечері окупанти знову вдарили по центру міста — ця атака прийшлась на вулицю Пушкінську. Від неї постраждало близько десятка людей, а також були частково зруйновано кілька архітектурних пам’яток, важливих для історії міста.

Текст — Антон Малиновський, обкладинка — Макс Бурєнок

Поділитись в соц мережах
Підтримати люк