Головна - Новини - У Харкові Стас Корольов та Антон Слєпаков окреслять «КОНТУР». Музиканти їдуть у благодійний тур прифронтовими містами
…

У Харкові Стас Корольов та Антон Слєпаков окреслять «КОНТУР». Музиканти їдуть у благодійний тур прифронтовими містами

Час прочитання: 3 хв

10 грудня стартує благодійний тур «КОНТУР», що поєднає концерти Стаса Корольова і проєкту Антона Слєпакова warнякання, спілкування з активістами та зйомку документального фільму.

Музиканти завітають до дев’яти українських міст, які, поміж інших, зазнають масивних обстрілів чи пережили активні бойові дії.

«Люк» розповідає про мету проєкту, його організаторів та учасників.

Проєкт «КОНТУР» — виїзний міні-фестиваль. У програмі заплановані живі концерти, а також спілкування з привезеними та місцевими активістами й активістками, які від початку повномасштабної війни працюють над зміцненням та розбудовою спільнот. 

Під час фестивалю «КОНТУР» також зніматиметься документальний фільм про локальні громадські ініціативи.

Хто організовує?

Проєкт ініціювала громадська організація Vidlik Projects, залучивши до створення активістські осередки на місцях.

Vidlik Projects — це неприбуткова громадська організація, яка вже п’ять років займається культурною децентралізацією та розвитком молодої мистецької спільноти по всій Україні. 

Команда співпрацює з локальними ініціативними групами, держінституціями, правозахисними організаціями, закордонними театрами тощо, підсилюючи нову хвилю української культури. 

Однією з останніх подій, яку співорганізував Vidlik Projects, був фестиваль «Будуємо Україну Разом» в деокупованому Вознесенську Миколаївської області.

А що відомо про учасників?

Стас Корольов — ексучасник гурту YUKO, його сольний дебют «O_x» вийшов у 2021 році та отримав схвалення авдиторії та музичних критиків по всій Україні. Про альбом, війну та прийняття своїх травм ми поспілкувались зі Стасом минулого року.

У 2022 році артист перетворився на гурт, представив сингл «Який день війни» та абсолютно нову концертну програму, що стала вивільненням емоцій, пов’язаних з війною. А в листопаді цього року Корольов влаштував акцію «Нескінченний концерт»: грав у прямому ефірі зі своїм гуртом нову невипущену пісню по колу, аби зібрати 1 мільйон гривень для медбатальйону «Госпітальєри». На це у нього пішло 6,5 годин.

«Цим КОНТУРом ми хочемо показати людям у зазначених містах, що ми з ними,  — розповідає Корольов. — Хочемо підтримати. Вислухати. Обійнятись. Прожити війну разом. Створити простір, у якому можна безпечно проявити емоції. Це проєкт для широкого кола людей, спраглих до культурних подій. Для всіх, хто потребує стимулу, натхнення, рекреації, ескапізму».

warнякання — це проєкт Антона Слєпакова та Андрія Соколова. Поетично-музичний спосіб документування війни та своєрідної терапії, що дає можливість залишитись людиною. Автор текстів і голос проєкту Антон Слєпаков також відомий як лідер гурту «Вагоновожатые».

«КОНТУР — великий виклик для нас, адже ніхто не знає напевно, чи потрібно це людям у даних місцях,  — коментує Слєпаков. — Але ми хочемо побудувати діалог. Відчуваємо потребу в ньому, потребу бути в цих містах у цей час. 

Якщо людина дасть вихід будь-яким емоціям, подумає, порефлексує, можливо, поплаче, згадає когось, хто загинув чи загубився, і в цю ніч зможе поспати спокійніше — значить, ми свою роботу зробили. Цей проєкт — певний синхрон. Переживання різних людей і міст десь унікальні, а десь насправді схожі. Коли ми проживаємо все це разом — це потужний досвід. Це про єднання».

Фотографія: Анастасія Шумілова для The Village

Як потрапити на концерти?

Вхід на події безкоштовний за попередньою реєстрацією. Відвідувачі також зможуть зробити благодійний внесок на підтримку своїх місцевих громад. 

Всі концерти пройдуть в укриттях з автономним енергозабезпеченням від організаторів. Точні локації будуть повідомлені згодом усім зареєстрованим.

Фотографія: Oli Zitch

«Люк» — це незалежне медіа про Харків і культуру. Ви можете робити свій щомісячний внесок у створення нашого медіа або підтримати нас будь-якою зручною для вас сумою.

«Люк» — це незалежне онлайн-медіа, яке знайомить харківців із культурою нового часу, висвітлює міські процеси та проблеми, стимулює до змін у місті та суспільстві, збирає на одному майданчику ком’юніті змінотворців та активних людей.

Якщо ви хочете підтримати «Люк» та виготовлення якісного медіа-контенту, ви можете оформити щомісячну підписку на Buy me a coffee або закинути донат разово будь-якою зручною для вас сумою

ПІДТРИМАТИ ЛЮК

Поділитись в соц мережах
Підтримати люк