Головна - Новини - «Я створюю місто мрії!». У Харкові пройде форум «Participation WeMe»
…

«Я створюю місто мрії!». У Харкові пройде форум «Participation WeMe»

Час прочитання: 2 хв

Цієї п’ятниці, 7 липня, відбудеться форум «Participation WeMe: я створюю місто мрії!». Захід відбудеться у змішаному форматі: оффлайн у Харкові та онлайн за посиланням для усіх, хто хоче долучитись до обговорення теми відбудови міста після війни.

«Люк» розповідає, яка мета форуму та як до нього долучитись.

Яка мета заходу і для кого цей форум?

Форум «Participation WeMe» розповідатиме про різні випадки участі громади у відновленні та поліпшенні міського простору. 

Захід пройде 7 липня у змішаному форматі. Відвідати лекції оффлайн можна у Харкові, а долучитись онлайн — за посиланням.

До участі запрошують громадських діячів, ініціативні групи, представників муніципалітетів, архітекторів, соціологів та усіх містян, яким не байдуже місто.

«Важливо, щоб мешканці громад — кожен з нас — почули та побачили сутність можливостей, які надає партисипація», — кажуть організатори.

Афіша «Participation Forum. WeMe: я створюю місто мрії!»

Що означає назва?

Слово, яке обрали у назву форуму і довкола якого точитиметься дискусія — «партисипація». З англійського перекладається як «участь».

«Слово, яке ми вчимося промовляти з початку війни. І все більше людей навколо вже звикли до його сутності: участь. Участь громади у прийняття рішень щодо її розвитку у майбутньому», — пояснюють організатори заходу.

Що у програмі?

14:00 — Привітання

14:10-14:30 — Лекція докторки філософії, доцентки катедри іновацій у дослідженнях у сфері охорони здоров’я Індре Калінаускайте «Історія про те, як дизайн — справа не однієї жінки (або чоловіка)» («A story of how design is not a one woman’s (or man’s) job») (Утрехт, Нідерланди).

14:30-14:50 — Лекція архітектора, дослідника Харкова Сергія Ільченка «Значення практик участі у відбудові наших міст».

14:50-15:10 — Лекція дослідниці та дизайнерки з Бельгії Сільвії Казаку «(Пере)творення міста — це постійний процес: два випадки з Бельгії та Нідерландів» («(Re)making the city is an ongoing process: two cases from Belgium & The Netherlands»).

15:10-15:30 — Лекція архітектора, дослідника Харкова, учасника «групи Фостера», Kharkiv Now, Kharkiv Media Hub Максима Розенфельда «Харків. Вчора, сьогодні, завтра. Або як ми мріємо про місто. Громади Харкова».

15:30-15:50 — Кава-брейк, нетворкінг.

15:50-16:10 — Лекція франко-американського дизайнера Х’юго Пілата «Спільне створення міст: від мрії до прототипу».

16:10-16:30 — Лекція архітекторки з Харкова, керівниці SBMstudio та голови ГО «Крізь війну» Ольги Клейтман «Микільська слобідка — прообраз майбутнього. Громада як замовник».

16:30-16:50 — Лекція київської архітекторки, народної депутатки України Анни Бондар «Відкриті конкурси для розробки архітектурних проєктів. Участь зацікавлених сторін у постановці завдання».

16:50-17:10 — Лекція лідерки проєкту Rebuild Ukraine, співзасновниці Business Architecture Lab, доцентки НТУ «ХПІ» Аліни Зубкової «Цифровий інструмент для участі зацікавлених сторін у розробці архітектурних проєктів. Rebuild Ukraine: Participatory Architecture Platform».

17:10-17:50 — Панельна дискусія «Партисипація як добра звичка. Які є передумови та обмеження її формування?». Учасники: київський архітектор та засновник Superspace Studio Олександр Попов та архітектор, партнер архітектурного бюро UAU collectiv (Хасселт, Бельгія) Арсеній Кузнецов.

17:50-18:30 — Кава і нетворкінг.

Модератор заходу — харківський журналіст, історик, ведучий теле- та радіопрограм Філіп Дикань.

Як долучитись?

Для участі у форумі треба зареєструватись за посиланням.

Місце проведення оффлайн у Харкові організатори повідомлять після реєстрації. Трансляція лекцій онлайн відбудеться на цьому Youtube-каналі.

Участь безкоштовна. Підтримати проєкт можна за лінком.

Олександра Пономаренко, обкладинка — Катерина Дрозд


Читайте також:

«Люк» — це незалежне онлайн-медіа, яке знайомить харківців із культурою нового часу, висвітлює міські процеси та проблеми, стимулює до змін у місті та суспільстві, збирає на одному майданчику ком’юніті змінотворців та активних людей.

Якщо ви хочете підтримати «Люк» та виготовлення якісного медіа-контенту, ви можете оформити щомісячну підписку на Buy me a coffee або закинути донат разово будь-якою зручною для вас сумою.

ПІДТРИМАТИ ЛЮК

Поділитись в соц мережах
Підтримати люк