Головна - Новини - Резиденція у будинку «Слово» прийняла драматургиню Любов Ільницьку

Резиденція у будинку «Слово» прийняла драматургиню Любов Ільницьку

Час прочитання: < 1 хв

Харківська резиденція у будинку «Слово» прийняла нову учасницю. Нею стала драматургиня, театральна кураторка та перекладачка Любов Ільницька.

«Люк» розповідає про неї детальніше.

Що відомо про резидентку?

Любов Ільницька — драматургиня, театральна кураторка, перекладачка.

Фокусується на темах: колективна пам’ять, політика ідентичності, соціально ангажоване тіло. Вона перебуватиме на резиденції з 24 березня по 12 квітня, та працюватиме під час резиденції над новою театральною п’єсою.


Читайте також:


Що це за резиденція?

В будинку «Слово» в 1930-х роках жили і працювали митці «Розстріляного відродження», зокрема, Микола Хвильовий, Майк Йогансен, Остап Вишня, Володимир Яновський, Павло Тичина, Михайло Яловий та Іван Багряний.

З 2018 року у будинку функціонує резиденція «Слово», створена за ініціативи PEN Ukraine і Харківського ЛітМузею. У 2022 році росіяни пошкодили будинок, однак квартири, де проводилась резиденція, вціліли.

Наразі для резидентів підготували дві квартири: журналіста Петра Лісового та мовознавця Юрія Шевельова

Цьогоріч у резиденції можуть взяти участь 12 українських та 10 чеських авторів. Останніх вже обрали партнери будинку «Слово». Першим резидентом став чеський фотограф та письменник Ігор Малієвський, відомий збіркою віршів «Бєломорка» та книгами «Дружба» (2005), «День, який настав після кінця світу» (2013) і «Місяць над річкою Тейо» (2014). 

Другим резидентом став український письменник, музикант та комунікаційник Павло Коробчук. У будинку «Слово» він працював над опрацюванням та укладанням історій для нової книги.

Третім до резиденції приїхав чеський журналіст та автор книг Ондржей Кундра, який працював у Харкові над своєю новою статтею.

Податись на опенкол можуть поети, прозаїки, перекладачі, літературознавці, драматурги, журналісти та вчені-гуманітарії. Для цього необхідно заповнити заявку за посиланням. 

Текст і обкладинка — Антон Малиновський

Поділитись в соц мережах
Підтримати люк